22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kalpli pantolon kombinim..

Merhaba arkadaşlar:)
 
Herkes nasıl bakalım?
Bizde keyifler süper çok şükür..
 
Kısa bir kombin postuyla selam verip kaçmam gerekiyor, çünkü hazırlanmayı bekleyen kocamaaan bir dosyam var:)
 
Bu arada sosyal medyada takip etmek isterseniz,
instagram: modatimebyelif
twitter: modatimebyelif

 
Sahil yürüyüşünde çekilmiş fotoğraflarla baş başa bırakıyorum sizleri..





 
Kalpli pantolonumu kendim dikmiştim. Yaz sıcaklarında rahat edebilmek için tril tril bir pantolon olmasını istedim. İpekli kumaş olduğu için hiç yakmıyor. Bu arada kumaşlarımı genelde Kadıköy cuma pazarı yada Ümraniye' deki kumaşçılardan alıyorum.  Dikişe bu sene başladığım ve sadece kendime diktiğim için oralar işimi görüyor. İnsanın kendi ürettiği şeyleri giymesi gerçekten çok hoş bir duyguymuş. Keşke daha önce tecrübe etseymişim;)
 


 
Burada ne yaptığımı merak ediyorsanız, renk renk çiçekleri seviyorum:) Huyumdur çiçek görünce mutlaka onlara dokunmak, sevmek, koklamak isterim. Hele o küçücük bitkilerin muhteşem kokular saçması sizcede büyüleyici değil mi?
 

Belli olmamış ama yüzüğümde elinde meşe palamudu tutan bir sincapcık var:) Kolyemdeki at figüründen de anlaşıldığı üzere bu tür takılarla aramın iyi olduğunu söyleyebilirim..
 
 
Herkese kucak dolusu sevgiler:)
 
 
Pantolon: moda time
Gömlek: New Yorker Almanya
Yelek: h&m
Şal: İpekevi
Çanta: Jane Shilton
Takılar: h&m, new yorker, bijou brigitte
Saat: Michael Kors
Gözlük: Guess
 
 
 
 





Elif Yakar






 








15 Mayıs 2013 Çarşamba

Çizgili Kombinim

Merhaba arkadaşlar:)
Hepinizin üç ayları mübarek olsun. Umarım hepimiz için hayırlara vesile olur bu mübarek aylar (Amin).
Ayrıca tüm annelerinde geçmiş anneler gününü kutluyorum.

Bu postu kaydetmeme rağmen, Almanya'dan gelen misafirim ve kurstaki yoğunluğum sebebiyle bir türlü yayınlama fırsatım olmadı. 
Şuan bloğuma istediğim kadar ayıracak vakit bulamıyorum ama artık biraz daha sıkıştırmaya çalışacağım:)


Eşimle evimizin yakınındaki orman yürüyüşümüzden kareler paylaşmak istiyorum.. 


İtiraf etmem gerekirse, bu hırka birkaç yıldır dolabımda, eşyalarımı temiz kullanmaya özen gösterdiğim için uzun yıllar kullanıyorum. Gerçi bunu kısa kollu olduğu için çok kullanmamıştım ama iyi ki saklamışım. Aldığım dönemde çizgili bu kadar revaçta değildi, mağlum bu sezon tavan yaptı:) Moda olmasıyla da hemen saklandığı yerden çıktı güzellik:))




Bu kedicik yanımızdan ayrılmadı fotoğraf çekerken. Bir bana bir aşkıma süründü durdu:) Yanımızda yiyecek yoktu besleyemedik malesef:(




Omuz detaylarını seviyorum:)




 Daha çok çok yeni olduğum için arka arkaya kombin postlarına ağırlık verdim. Elimdeki hazır kombin fotoğrafları bitince bazı yenilikler yapmayı planlıyorum. Merak etmeyin çok kalmadı:)

Herkese şimdiden hayırlı kandiller diliyorum. Hz. Allah gönlünüzdekileri hakkınızda hayr eylesin dostlarım..

Etek: Batik
Hırka-gömlek-kemer: h&m
Ayakkabı: S.oliver
Çanta: Calvin Klein
Gözlük: Moschino
Saat: Guess
Takılar: Six
Şal: İpekevi



Elif Yakar



10 Mayıs 2013 Cuma

Delancey' de çekiliş var..

 
 
 
Cici mi cici cupcake figürlü mutfak eşyaları hediye ediyor Delancey :)
 Çekilişe katılmak isteyenler buradan ulaşabilir.
 
 
 
 

9 Mayıs 2013 Perşembe

Son Günlerde..

Merhaba arkadaşlar:)
Keyifler nasıl bakalım? Isınan havalarla birlikte benimde keyfim yerine geliyor:) Ama bir yandan da yazın dayanılmaz sıcaklarında nasıl kursa gideceğim onu düşünüyorum:(  
 

Kısa bir kombin postuyla karşınızdayım. Resimler geçen akşam eşimle Beşiktaş gezimizden.
 
 
Hava karamak üzereydi, o yüzden güzel bir yer arayamadan alelacele eşime resimlerimi çektirdim.. Işıkla biraz oynadım ama ancak bu kadar oldu maalesef..
 
 
Şalla daha rahat etsemde, eşarbıda ara ara kullanmayı seviyorum..
 
 
 

 
 
 
 
Fiyonkları seviyorum:)
 
 
Kot pantolon: DKNY
Hırka: H&M
Uzun T-Shirt: Zara
Eşarp: Charlotte Sparre
Takılar: H&M, Lamm, Six
Saat: Michael Kors
Gözlük: Laura Biagiotti
Çanta, ayakkabı: Almanya'dan
 
 
 
 
Elif Yakar
 
 
 


5 Mayıs 2013 Pazar

Aydos Ormanı

Merhaba arkadaşlar:)
Herkese güzel pazarlar..
Bugün ayağımın tozuyla taze bir post paylaşıyorum sizinle:)
Akşam üstü abimlerle Aydos ormanına yürüyüşe gitmeye karar verdik. Ama her yer çok kalabalıktı. Herkes ailesini almış pikniğe gelmiş. Tabii bizde ilk defa gittiğimiz için bu kadar yoğun olacağını düşünemedik. Piknik için gidilebilir ama yürümek için hafta sonları ideal değil, öğrenmiş olduk..
 
 
İstanbul'un merkezinde bu kadar büyük bir orman görmeyi hayal etmemiştim.. Birde orta halli göleti var. Resimde çok belli değil ama deniz bisikletinede binebiliyorsunuz.
 
 
Bol bol yürüyeceğimizi düşünerek, rahat giyinmek istedim.. Hırka giymekle iyi yapmışım, çünkü göl kenarı esintiliydi.
 
 
Birkenstock sezonunu yavaş yavaş açıyoruz çok sevinçliyim:) O kadar rahatlar ki, üstüne ne sandalet ne de babet tanırım. Yaz için şiddetle tavsiye olunur;)
 
 
 
Maksi elbiseler giyince çocukluğumdan beri mutlaka dönerim. Küçükken bir bayram tutturmuştum 'dönen etek istiyorum' diye:) Neyse ki onu kolay bulmuştuk. Dönerek bir yığın resim çektirmişim:) Bir bayramda da 'yavruağzı bayramlık istiyorum' diye tutturmuştum. Annemin dediğine göre yavruağzının ne renk olduğunu bilmiyormuşum. 4-5 yaşındayım, nerden duyduysam:) Sabahtan akşama kadar çarşıyı talan etmiş ama hiç yavruağzı kıyafet bulamamıştık. Kafaya koymuşum bir kere başka birşeyde aldırmıyorum. Ya o yada hiç. Anneciğimde tüm gün sürükledim. Ne çektin be anneciğim :D Tam tüm ümitlerim tükenmiş elim boş dönecekken, bir mağazada yavruağzı ceketli bir takım bulmuştuk. Sonunda emelime ulaştım ya benden mutlusu yok. eve gidene kadar elimden bırakmamıştım kıyafetimi:)  
 
Sizinde var mı çocukluğunuza dair benzer anılarınız?
 
herkese sevgiler...
 
 
Elbise-hırka: H&M
Terlik:Birkenstock
Gözlük: Michael Kors

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Brandium avm..

Merhaba arkadaşlar..
Keyifler nasıl?
Bende nisandan beri kursumdan dolayı bitmek bilmeyen bir yoğunluk var. Koleksiyonlar, dönem ödevleri, tezler, kalıplar, dikişler derken buna birde kendi hayatımızdaki yoğunluklar eklenince hayatın hızına yetişmekte zorlanır oldum. Temmuz sonuna kadarda bitmeyecek gibi gözüküyor ama Allah keyfimizi bozmasın, güzel yoğunluklar bunlar :)
 
Geçen haftalarda Ataşehir Brandium alışveriş merkezine gitmiştik eşimle. Aslında gitmek istememin en büyük sebebi benim sevgili H&M' imim mağazası bulunmasıydı:) Mango, Zara gibi diğer müdavimi olduğumuz markaları her yerde bulabiliyoruz. H&M İstanbul' da karşıda olduğu için sık sık gidememenin yokluğunu çekiyorum.
Almanya'da çarşının ortasında oturduğumuzdan h&m, mango gibi markalar evimizin yakınındaydı ve ben nerdeyse her gün eve gider gelirken mağazaları gezer öyle giderdim. Tabii bu durum bütçeye zarar olabiliyor ama yine de, yenilikleri takip etmek ve indirimleri kaçırmamak açısından oldukça iyiydi :)
 
Brandium H&M benim için hayal kırıklığı oldu, çünkü aradığım hiç bir şey bulamadım. Halbuki ne kadarda alışveriş şevkiyle gitmiştim:( Erkek ve çocuk reyonu fena değildi. Eşim bir kaç parça bir şey buldu kendine. Ama bayan reyonu bu kadar mı çeşitsiz olur? Umarım bu durum sadece yeni açıldığı için geçerlidir diyorum.. 
Bu moral bozukluğundan sonra girdiğim hiç bir mağazadan beğensemde bir şey alasım gelmedi.
Sizde de böyle durumlar olur mu hiç?
Bende bazen sebepsiz yere, beğensemde alasım gelmiyor. Kendimi alışveriş modunda hissettiğim bir gün  gidip alıyorum. Tuhaf belki ama olabiliyor;)
 
Neyse kombinime geçiyorum. Resimler çekildiğinde havalar bu kadar sıcak değildi. Kürk yeleğimi bu sene son kez giyebilme imkanı bulabildim belkide..
 
 

 
 
Saks mavisi krep kumaş pantolon, ilk diktiğim pantolonum, o yüzden çok seviyorum. Zıt renklerin uyumunu sevdiğimi söylemiştim sanırım. Bu sefer fuşya ile eşleştirdim ama farklı tonlarla da  kombinleyip paylaşacağım inşallah:)
 
Eşime otoparkta verdiğim pozlarda makineden dolayı yuvarlaklıklar çıkmış. Ayarlarıyla alakalı sanırım. Ancak bu kadar düzeltebildim. Bu yüzden diğer paylaşacağım resimler mangoda aşkımın spontane çektiği resimlerden oluşuyor.
 
 
Geçmiş zaman olduğu için çok aklımda değil ama Mango yeni sezonda güzel parçalar vardı. Gitmenizi tavsiye ederim. Resimde gördüğünüz mint piliseli eteğin, alt resimdeki kavun içi rengide vardı. İkisininde pastel tonlarını çok sevdim. Zaten mint yeşiline ayrı bir zaafım var. Yukarda anlattığım nedenlerden dolayı etekleri deneyesim gelmedi:)
Ama mutlaka almadan önce denenmeli, çünkü bu tarz etekler giyince askıda durduğu gibi durmayabiliyor ve zayıf insanları bile kilolu gösterebiliyor. Ayrıca birde iç gösterme durumu var, buna da dikkat ediyorum ben..  
 
 
Eteklerin rengi tam olarak yansımamış, cok daha hoş tonları olduğunu belirtmek isterim.
böyle pastel renklere, yukarıdaki resimde elimde olan süet ceketin rengi gibi sütlü kahve renklerini çok yakıştırıyorum ben. Daha alışılagelmiş bir kombin için ise ekru, pudra tonları da kullanılabilir. Doğru parçalarla kullanıldığında neon renklerle bile kullanılabilir ama bu biraz risk ister, dikkatli olmak gerekir ;)
 
 
 
Avm' ye gelecek olursam, ortalama bir yer diyebilirim. Mango, İpekyol, Twist gibi markaların olması çok güzel ama gözlerim bunların yanında Zara' yıda aradı :) Henüz açılmamış mağazalar vardı ama afişlerinde rastlamadım.
 Brandium benim açımdan H&M için arada uğranabilir. Ama hala Anadolu yakasında Palladium ve bu yakayı tercih edeceğim kesin..
 
 

 Sizin favori alışveriş merkezleriniz ve markalarınız neler?
 
 
Sevgiler..
 
 
Pantolon: Moda Time
Kürk yelek - fuşya bluz: H&M
Ayakkabı: Zara
Saat: Michael Kors
Gözlük: Michael Kors
Şal: İpekevi
 



 
Elif Yakar